Seyahatte cilt bakımı nasıl olmalı? - Kadın.fun

Kadın Bloğu

test banner

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

21 Mart 2018 Çarşamba

Seyahatte cilt bakımı nasıl olmalı?

Çoğu kadın için, seyahatte cilt bakımı büyük bir sorun. Cilt bakım ürünlerini yanınızda taşımaya üşendiğiniz için, cildiniz seyahat boyunca yıpranır ve bakımsız kalır. Peki, seyahatte cilt bakımı nasıl olmalı? En yakın arkadaşınız olarak sizlere seyahatte cilt bakımının sırlarını veriyoruz. Sağlıklı bir ciltle çıktığınız seyahatten, yorgun bir ciltle dönmeyin.
Uçak veya araba fark etmeksizin, gideceğiniz yerin iklimini göz önünde bulundurarak cildiniz için önlem almanız gerekir. Özellikle kuru ve leke oluşumuna müsait ciltler, mutlaka yanlarında cilt bakım ürünlerini bulundurmalı. Büyük boylarını taşımaya üşeniyorsanız, seyahat boylarını tercih edebilirsiniz.

Uçakta cilt bakımı

Uçak yolculuklarında cilt bakımı çok önemlidir. Dudaklarınız ve cildiniz aşırı kuruyabilir. Bunu önlemeye, uçuş öncesi içtiklerinize dikkat ederek başlayabilirsiniz. Antioksidaniçecekler ve bol su, uçuş boyunca cildinizin nemli kalmasını sağlar. Ayrıca uçakta, ağır ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Dudak kuruluğunu gidermek için, yoğun nemlendiricili bir dudak kremini yanınızdan ayırmayın. Dudağınız gibi cildiniz de kuruyacağından yanınıza alacağınız nemlendiriciniz her zamankinden daha etkili olmalı. Son olarak, yanınızda bir masaj aleti bulundurabilirsiniz. Böylece, cildinize masaj yaparak, kan dolaşımını hızlandırmış, şişkinlik ve yorgunluk belirtilerini en aza indirgemiş olursunuz.

Seyahatte saç bakımı

Seyahatte, değişen iklim ve su nedeniyle saçlara şekil vermek zorlaşır. Suyun sertliği nedeniyle saçlar taranmaz hale gelir. Bu nedenle, her zaman kullandığınız saç kremi ve şampuanın seyahat boyları yanınızda olmalıdır. Saçınıza daha kolay şekil verebilmek için, yanınıza deniz tuzu spreyi veya köpük alabilirsiniz. Gün içindeki yoğunluktan saçlarınızı yıkamaya fırsatınız olmazsa, kuru şampuan imdadınıza yetişecektir. İnce telli ve sönük saçlara sahipseniz, kuru şampuan daha hacimli bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Seyahatte cilt bakımı

Seyahatteyken cilt bakım rutinlerini devam ettirmek gerekir. Gece uyumadan önce makyajınızı temizlemek için, yanınızda makyaj temizleme mendilleri bulundurabilirsiniz. Artık neredeyse tüm cilt bakım ürünlerinin seyahat boyları mevcut. Onları taşımamak için bahanelere sığınmayın. Temizleyici, nemlendirici, göz çevresi kremi ve güneş koruyucu kremini mutlaka yanınıza alın. Dışarı çıkmadan önce, güneş koruyucu krem sürmeyi unutmayın. Odanıza döndüğünüzde tüm günün kirini ve yorgunluğunu atmak için yüzünüzü temizleyin. Ayrıca, cilt sağlığı için gün içinde bol su içmeye ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin.
Seyahatte cilt bakımının sırlarını öğrendiniz. Seyahatinizin keyfini çıkarırken cildinizi ihmal etmeyin. Döndüğünüzde de güzel bir peeling ve masajla kendinizi şımartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments System

Disqus Shortname

Post Top Ad

Responsive Ads Here