Çikolata Soslu Kestane Unlu Kek Tarifi - Kadın.fun

Kadın Bloğu

test banner

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Nisan 2018 Cumartesi

Çikolata Soslu Kestane Unlu Kek Tarifi



Çikolata soslu kestane unlu kek mi aramıştınız? Kadin.fun  bulabileceğiniz en lezzetli Çikolata soslu kestane unlu keki sizlere sunuyor! Kek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Çikolata soslu kestane unlu keki büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! 

Çikolata soslu kestane unlu kek malzemeler:
3 adet yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı süt 
1,5 tatlı kaşığı tarçın 
½ su bardağı fındık 
1 su bardağı kestane unu 
1,5 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu 

Çikolata Sosu İçin: 
160 gr sütlü çikolata 
1 poşet krem şanti 
½ su bardağı soğuk süt 

Çikolata soslu kestane unlu kek hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabının içine alın 2 dakika mikser ile karıştırın.Yavaş yavaş toz şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırmaya devam edin.Mikseri en düşük devire alın süt, sıvı yağ, tarçın, iri iri kıyılmış fındık, kestane unu, un ve kabartma tozunu ekledikten sonra mikseri kapatın ve spatula ile kasenin içinde aşağıdan yukarıya daireler çevirerek unu yedirin.Önceden margarin ile yağlanmış kalıp içerisine paylaştırın.180 derecede pişirin.Çikolata sosu için benmari usulü çikolatayı eritin.Krem şantiyi ve sütü karıştırın sertleşince içine erittiğiniz çikolatayı ekleyin tekrar mikserle karıştırın ve buzdolabına kaldırın.İyice soğuyan keki üzerine şekilli sıkarak veya dökerek servis edin. 

Not: Arzu ederseniz kestane unu yerine normal un hatta birazını da kakao ekleyerek yapabilirsiniz. Kakao miktarı çıkardığınız un miktarı kadar olmalıdır. 

Bu tarif Şef Sibel Yalçın'a aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments System

Disqus Shortname

Post Top Ad

Responsive Ads Here